Niinpä niin. Poliittinen keskustelu ja etenkin loanheitto kiihtyy Kreikka-agendan ympärillä. SDP, Perussuomalaiset, Kristilliset, Vasemmistoliitto ja jopa hallituksessa (ainakin toistaiseksi) viihtyvät Vihreät ovat ilmoittaneet, että aikovat äänestää ns. tukipakettia vastaan. Katainen "jyrähti" eduskunnalle, kurtisti kulmiaan ja mutristi huuliaan - Jyrki on nyt hyvin, hyvin vihainen. Hui.

Olen yllättynyt, jos Kokoomus ja Keskusta vielä nauttivat yrittäjien ja kunnon duunareiden luottamusta. Katainen-Vanhanen-kombinaatio ei tunnu toimivan maan etujen mukaisesti. Tai ei ainakaan Suomen kansalaisten etujen mukaisesti. Ei ainakaan tämän tavallisen taatelintallaajan mielestä. Kreikka on käsittääkseni luonnonvaroiltaan kohtuullisen äveriäs maa? Eikö siellä nyt olisi edes voitu yrittää ratkaista tätä ongelmaa itse? Miksi tilanteeseen syylliset eivät joudu vastuuseen? Mikä sinua Katainen oikein vaivaa? Syytät muita populistisista lausunnoista, mutta en minä näe mitää hienoa elitismissäkään, johon sinä, Jyrki, syyllistyt päivittäin.

Olen aina suhtautunut poliitikkoihin varauksella. Yhtään rehellistä sellaista en ole vielä, ainakaan todistettavasti, nähnyt. Eduskunnassa tuntuvat herrat, neidit ja rouvat ajavan omia asioitaan, omaa hyötyään, läpi niin innokkaasti, että unohtavat kuka oikeasti istuu työnantajan pallilla. Lakkouutisia tulee joka suunnalta päivittäin. Ehdotan, että myös Suomen kansa menee lakkoon suhteessa hallitukseen ja eduskuntaan. Olen aikaisemmin ollut sitä mieltä, että äänestäminen on tärkeää ja jokaisen äänestyoikeuden omaavan kansalaisen suoranainen velvollisuus. Viime aikoina on ollut kuitenkin todella vaikeaa löytää ehdokasta ja puoluetta, jolle haluaisi äänensä antaa. Ehdotankin, että Suomen kansa menee totaaliseen äänestyslakkoon, kunnes löytyy sellaisia suoraselkäisiä yksilöitä, joille voi noin arvokkaan pestin antaa kuin tämän maan johtaminen. Ei taida tällä hetkellä 200 edustajan joukosta löytyä yhtäkään, jonka omatunto on puhdas. Rikoksia, valheita ja niiden peittelyä - suomalainen politiikka vuonna 2010.

Kaiken tämän korruption lisäksi pääministerimme kärsii todistetusti dementiasta, koska ei tunnu muistavan mitään mitä on puhunut eikä etenkään mitä on tehnyt. Valtiovarainministerimme on aidosti sitä mieltä, että kansalaisten rahat on parempi laittaa johonkin aivan muuhun kuin kansalaisten oman hyvinvoinnin parantamiseen. Ulkoministerimme toimii Pepsodentin mainosmiehenä tehokkaasti, mutta muuta merkittävää en tiedä hänen aikaansaaneen. Presidenttimme istuu tärkeissä kokouksissa, mutta varsinaista päätösvaltaa mihinkään ei hänellä taida enää olla. Hyvin pyyhkii.

Suomeen rantautunut amerikkalainen pintaliitopolitiikka on tullut jäädäkseen. Riittää, kun poliitikko näyttää siistiltä, hänellä on perhettä, jota esitellä lehtien palstoilla tai vähintäänkin näyttävä seurustelukumppani eikä julkisuuteen ole ehtinyt valua mitään skandaalia aikaansaavaa informaatiota . Kansan suosioon eivät enää pääse ne, jotka ansaitsevat paikkansa älykkäällä politikoinnilla ja kovalla työllä, vaan ne, joilla on paras stailisti ja pr-henkilö. Eduskuntahan voitaisiin ensi vaaleissa valita "Haluatko Suomen huippumalliksi"-tyylisellä realityformaatilla. Lopputulos olisi oletettavasti yhtä tehokas tuhoamaan tämän kansakunnan hyvinvointia kuin perinteisilläkin vaaleilla. Sitä olisi vain mielenkiintoisempaa seurata.

Luin Helsingin Sanomista,että Jyrki on ottanut jokaiselle kansalaiselle lisää velkää ja huhtikuussa 2010 on velan arvioitu olevan vajaa 13000€ per henkilö. Kiitos Jyrki. Lisää velkaahan minä kaipasin tällä alle 2300 € kuukausipalkalla. Mukavinta on muistaa, että kaikkien muiden on maksettava velkansa takaisin ja osoitettava vakuutensa jo lainaa ottaessaan, paitsi Kreikan. Mehän maksamme myös heidän velkansa.

 

Johanna K